Že od leta 1911 je razvoj portoroškega tenisa tesno povezan z ugodno obmorsko klimo. Mediteransko podnebje omogoča koriščenje zunanjih kapacitet tudi do devet mesecev v letu, s čimer je portoroška teniška sezona ena najdaljših igralnih sezon na prostem v Sloveniji. ŠRC upravlja 13 igrišč s peščeno podlago [Tenisit], 4 igrišča s trdo podlago [Colorset], 2 pokrita igrišča s trdo podlago [Balon] in večnamensko igrišče s trdo podlago na centralnem stadionu [Stadion].

IGRIŠČA S PEŠČENO PODLAGO [TENISIT]

Od skupno 13 igrišč za tenis s peščeno podlago ima 6 igrišč možnost razsvetljave. Ob centralnem igrišču [igrišče št. 9] je na asfaltni površini možna postavitev tribun ter organizacijski in pogostitveni aranžma. Od leta 2014 se za časa ATP Challenger Tilia Slovenia Open odvija Teniški Festival, ki gosti vse teniške kategorije z udeležbo do prib. 1000 otrok ter njihovih spremljevalcev in obiskovalcev. Dogodek postaja del tradicije portoroškega tenisa, pri čemur gre velika zasluga inovativnemu organizacijskemu odboru ter vsem sponzorjem. ŠRC Marina je gostitelj priznanih mednarodnih turnirjev [Davis Cup (2014), Mednarodni teniški turnir gluhih (2014)] ter drugih turnirjev na državni in lokalni ravni, kot je vse bolj priljubljena Piramida Tour [odprta družabna teniška liga].

IGRIŠČA S TRDO PODLAGO [COLORSET]

4 zunanja igrišča s trdo podlago in možnostjo razsvetljave. Ob njih je možna postavitev tribun za ogled večjih turnirjev ali drugih dogodkov. Igrišča so primerna tudi za izvedbo drugih športnih aktivnosti, kot je košarka ali mali nogomet.

BALON

Balonska konstrukcija [40 m X 40 m X 23 m] pokriva 2 igrišča s trdo podlago in možnostjo razsvetljave. Hkrati gre za večnamenski prostor, ki je primeren za izvedbo najrazličnejših dogodkov [srečanja, zaključne pogostitve, koncerti …] s kapaciteto do 1000 oseb. Prenovljena obstoječa konstrukcija je bila dovršena januarja 2016 in kot taka je primerna za igranje tudi v zimskem času ter v primerih slabega vremena.

STADION

Večnamenski stadion je bil zgrajen leta 2002. Obsega igrišče s trdo podlago in razsvetljavo, tribune s kapaciteto 1600 sedežev in 200 stojišč, garderobe s tuši in toaletnimi prostori, prostor za maserja in prostor za zdravnika, pisarniške prostore in prostore primerne za začasno skladiščenje. Ob vznožju objekta se nahajajo še restavracije, pekarna, drogerija, trgovine in pa drugi poslovni prostori. Je gostitelj največjega teniškega turnirja v Sloveniji – ATP Challenger Tilia Slovenia Open – ter drugih športnih državnih in mednarodnih turnirjev. Primeren je za izvedbo tudi drugih oblik kulturnih dogodkov ali tematskih prireditev, sejmov, predstavitev društev ali organizacij ipd.