Portorož osvojil Francoz Constant Lestienne

Winner Constant Lestienne (FRA) celebrates during the Trophy ceremony after the Final Singles match at Day 9 of ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018, on August 11, 2018 in Sports centre, Portoroz/Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Zmagovalec teniškega turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 64.000 EUR je 26 letni Francoz Constant Lestienne, ki je v finalnem dvoboju igral proti Italijanu Andreu Arnaboldiju ter ga premagal z rezultatom s 6:2 in 6:1.

 

Lestienne je pred turnirjem zasedal 224. mesto. Osvojeni turnir je za mladega igralca nedvomno odlična popotka za nadaljnjo teniško kariero. Da je turnir dobra odskočna deska za tenisače, kažejo tudi rezultati letošnjega ATP turnirja “Rogers cup”, saj se je v finalnem srečanju z zmagovalcem turnirja Rafaelom Nadalom znašel ravno Grk Stefanos Tsiitsipas, ki je v lanskem letu nastopal tudi v Portorožu. Medtem, ko je Tsitsipas igral na ATP turnirju, so njegovi bratje nastopali na sosednjem Tenis festu, ki ga je organiziral Teniški klub Val Portorož v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenijo.

 

Tenis fest se je uspešno zaključil tudi letos. V nekaj več kot tednu dni je bilo odigranih več kot 2000 tekem. Zmagovalce v posameznih kategorijah si lahko ogledate na Facebook strani kluba.

 

Zaključen pa je tudi dobrodelni projekt »Gibaj, mladina!«. Teniška zveza Slovenije je javnosti sporočila, da je zbrala več kot 14.000 evrov, ki jih bo namenila  Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

 

Več utrinkov dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.