Portorož obarvan z vsemi odtenki tenisa!

V Portorožu so se pričele tekme v žrebu kvalifikacij portoroškega ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open za uvrstitev v glavni turnir, ki se začne v ponedeljek.

Uvod v profesionalni ATP turnir pa so bile tekme Tenis festa na sosednjih peščenih teniških igriščih, ki ga v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije organizira Teniški klub Val Portorož. Tenis fest predstavlja izjemo v organizaciji teniških turnirjev, saj gre za edini dogodek v Sloveniji, na katerem se odvijajo tekmovanja v vseh možnih kategorijah, v katerih tekmujejo večinoma slovenske tekmovalke in tekmovalci. Praviloma namreč Teniška zveza Slovenije dodeli klubu v organizacijo izključno en turnir v določeni kategoriji.

Na portoroških igriščih pa ne spremljamo zgolj profesionalne igralce in ambiciozne teniške tekmovalce, temveč tudi rekreativne igralce, saj je poleg Tenis festa del profesionalnega teniškega ATP turnirja tudi “Fun zone”, v sklopu katerega se odvijajo tako družabni dogodki s temo tenisa kot tudi drugi dogodki, namenjenim tako predstavnikom sponzorjev kot vsem drugim ljubiteljem belega športa.

Športno rekreacijski center Marina Portorož v teh dneh gosti dodatno tudi glasbene koncerte. Minuli petek se je tako zaključil s koncertom rock skupne Big foot mama v okviru dobrodelnega projekta “Gibaj, mladina!”, ki so si ga zamislili pri Tenis Slovenija in preko katerega želijo, v sodelovanjuz Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, otrokom iz socialno šibkejših okolij omogočiti brezplačno telesno aktivnost. Ambasador projekta je Rado Mulej, k projektu pa so pristopili tudi znani slovenski športniki kot sta Jakov Fak in Goran Dragić.

Center je oziroma bo tudi naslednje dni obarvan z različnimi odtenki tenisa.

Vse aktivnosti lahko spremljate na naši Facebook strani “Tenis center Portorož”.

Prijazno in športno vabljeni !