1. Marina SR Tennis Europe 14&U sta osvojila Slovenka Petja Drame in Marco Cinotti iz sosednje Italije

Slovenka Petja Drame in Italijan Marco Cinotti sta zmagovalca prvega mednarodnega teniškega turnirja Marina SR do 14 let, ki je vse od šestega julija potekal na igriščih ŠRC Marina Portorož, katerega organizator je bil Teniški klub Val Portorož.

 

Na turnirju smo bili priča kvalitetnim tekmam in čeprav so se turnirja udeležili tekmovalci iz vsega sveta, so se slovenke in slovenci pri igrah odlično izkazali ter pokazali, da tudi v Sloveniji obstajajo odlični pogoji za tekmovanje, še zlasti pa je to bilo očitno pri deklicah. V žrebu slednjih so se v polfinalu znašle vse štiri Slovenke. Prvi polfinale je bil tako med Pio Rebec in Brino Šulin, drugi pa med Evo Muller Uhan ter Petjo Drame. Slednja, sicer prva na lestvici Teniške zveze Slovenije, je v finalnem srečanju premagala drugo Slovenko Pio Rebec z rezultatom 6/1 7/5. Čeprav nasprotnici v igri posameznic, sta Pia Rebec in Petja Drame v igri dvojic bili zmagovalna naveza, saj sta skupaj osvojili 1. mesto, in premagali sodržavljanki Brino Šulin ter Ano Lanišek.

Tudi pri dečkih je imela Slovenija v finalu svojega predstavnika, Bora Artnaka, ki je prejel vabilo organizatorja. Vabilo je povsem opravičil, saj je pokazal odlično igro čez cel turnir. Pred finalom je namreč iz igre izločil enega Slovaka in štiri Italijane, vendar je v končnem dvoboju žal moram priznati premoč  Italijanu Marcu Cinottiju, ki je s suvereno in mirno igro z rezultatom 6/3, 6/0 osvojil turnir.

Pri dečkih so v igri dvojic prevladali Slovaki: v finalnem dvoboju sta se znašla na eni strani Gula Pavel in Semancik Filip, na drugi strani pa Simon Norrman in Matej Palco. Turnir sta osvojila Gula in Semancik z rezultatom 7/5 in 6/1.

Teniški klub Val Portorož se zahvaljuje tako vsem udeležencem kot tudi vsem ostalim, ki so klubu pomagali pri sami izvedbi turnirja. Kljub dejstvu, da je šlo za prvi dogodek z mednarodnim elementom lahko rečemo, da se je klub pri organizaciji dobro izkazal.

Čestitke vsem zmagovalcem, in nasvidenje do naslednjega leta!