Na portoroških igriščih vihrajo zastave različnih držav sveta

Na portoroških igriščih vihrajo zastave različnih držav sveta, saj se odvija mednarodni mladinski teniški turnir do 14 let, organizator katerega je Teniški klub Val Portorož. Teniški turnir je organiziran pod okriljem mednarodne organizacije Tennis Europe, v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije.

Kvalifikacije za vstop v glavni turnir so se pri dečkih zaključile v preteklem vikendu, čez katere se na žalost slovenski igralci niso uspeli prebiti. Angeli Carlo in Žan Fris sta bila premagana s strani Italijanov Tommasa Mastrija in Pietra Stefana, od Jerneja Stoniča pa je bil boljši Rus Lev Lutkov.

Bolj uspešno pa je bilo za slovenske tekmovalke in tekmovalce prvo kolo glavnega mednarodnega turnirja. Nastope za uvrstitev v 3. kolo turnirja bodo danes nadaljevale slovenke, Ula Jamar, Pia Marija Rebec, (5. nosilka), Brina Sulin (3. nosilka), Zala Cikajlo, Anamari Znuderl, Ella Hojnik, Ana Lanišek (12. nosilka), Eva Muller Uhan in druga nosilka turnirja Petja Drame. Pri dečkih pa so bili v prvem kolu uspešni prvi nosilec turnirja Bor Artnak, ki je od organizatorja prejel vabilo za glavni turnir, Jaka Tomazin, Tristan Flander (4. nosilec), Nik Mikovic ter Lun Obrul. Slednji je drugi nosilec mednarodnega turnirja. Oba žreba zajemata 64 tekmovalcev.

Danes se bodo vzporedno odvijali oziroma pričeli tudi dvoboji v igri dvojic. Vabljeni na ogled tekem!