Ana Oparenovič in Mark Andrejič Golja članska poletna državna prvaka 2018

Na portoroških igriščih se je zaključilo člansko državno prvenstvo, ki ga je organiziral Teniški klub Val Portorož pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Naslov državne prvakinje je šel v roke Ani Oparenovič  (Celje), ki je v finalnem dvoboju z rezultatom 6/4 6/4 premagala nosilko turnirja Kristino-Tino Godec (ASLit).  Oparenovič je na portoroškem turnirja osvojila kar dvojni naziv, saj sta skupaj s Saro Palčič (TkVal) premagali Aljo Belinger (Šplus) in Zalo Ule(LukaKP) ter tako postali prvakinji v igri dvojic.

V moški kategoriji pa je naziv državnega prvaka osvojil Mark Andrejič-Goljar, ki je v finalu premagal Toma Ašiča-Kovača, sicer prvega nosilca turnirja, s 6/1 6/2. Andrejič-Goljar, ki na članski lestvici zaseda 32. mesto, je v teku turnirja pokazal odlično in odločno igro, s katero mu je še pred finalom uspelo izločiti dodatno še 3., 5. in 8. nosilca turnirja.  V konkurenci dvojic sta bila najboljša med člani Jakob Aljaž Kaplja (Radom) in Bor Mužar Schweiger (Otočec), ki sta v napetem finalu premagala Matjaža Jurmana (Tc-Lj) in Roka Komaca (LukaKp).

Na Državnem prvenstvu je nastopalo tudi neka primorskih igralcev, ki so izvrstne rezultate dosegli še posebej v konkurenci dvojic.

Članice in člane pričakujemo ponovno v Portorožu takoj na začetku avgusta, ko se bo odvijal Tenis Fest Portorož, in sicer v času, ko bo na sosednjih igriščih s trdo podlago v teku ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Naslednji teden bomo gostili nekoliko mlajše teniške nadobudneže, saj se bo v času od 9. do 15. julija odvijal mednarodni turnir »Tennis Europe« do 14 let, ki je bil s strani Teniške zveze Slovenije prav tako zaupan v organizacijo Teniškemu klubu Val Portorož. Do sedaj se je prijavilo 250 igralcev.