Zmagovalec Mednarodnega teniškega turnirja gluhih Portorož je Slovenec Marino Kegl

Na naših igriščih smo v petek 18. in soboto, 19. maja gostili tenisače 4. mednarodnega teniškega  turnirja gluhih z nazivom “Slovenia Deaf Tennis Open 2018”, ki ga je organizirala Športna zveza gluhih Slovenije.

Najboljši v moški kategoriji je bil Slovenec Marino Kegl iz Maribora, ki je v lanskem letu na slavnostni prireditvi v Ljubljani, s strani Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite (ZŠIS-POK), prejel nagrado za najboljšega športnika leta.

Mariborčan je v težki tekmi v finalu premagal Andresa Vazqueza (ECU), in sicer z rezultatom 7:6(0), 6:4. Pomnimo, da mu je lani ravno Vazquez preprečil vstop v finale na letnih olimpijskih igrah gluhih, ki so se odvijale lani v Samsunu.

Tretje mesto je pri moških osvojil Mikael Laurent (FRA), četrto pa Samuel Cazaux (FRA).

Najbolj uspešna med ženskami je bila Phoebe Suthers iz Anglije, ki je v finalu premagala Jano Janošikova (SVK), tretje mesto je osvojila Aurelie Coudon (FRA), četrto pa Parul Gupta (IND). Ženske so se potegovale tudi v igri dvojic. Najboljši sta bili Francozinja Coudon in  Britanka Suthers, ki sta skupno premagali ostale ženske pare. Čestitke vsem zmagovalcem in ostalim sodelujočim ter seveda Športni zvezi gluhih, ki je poskrbela za odlično organizacijo turnirja.